Στοιχηματικό Χρηματιστήριο - Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

 Επιστολή Μαρινάκη στον Κόκκαλη
Καλή σας ημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Ανακοινώθηκε η πώληση του Ολυμπιακού στον Βαγγέλη Μαρινάκη που απέκτησε το 67% των μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη που παραμένει πρόεδρος μέχρι να αποφασίσει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε εμπλακεί και στην αγορά του «Ελεύθερου Τύπου» που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω παρέμβασης γνωστών, άγνωστων και τρίτων και λίγο αργότερα μεταβιβάστηκε στην κ. Αγγελοπούλου για να αλλάξει μονοπάτι η εφημερίδα . Δεν είναι  γνωστό αν η πώληση του Ολυμπιακού δρομολογήσει και εξελίξεις και στην εφημερίδα που εδώ και πολλά χρόνια κινείται σε επίπεδα που δεν συμβαδίζουν με τις ρίζες της ξεφεύγοντας από τον σωστό δρόμο μετατρεπόμενη σε δεκανίκι της εμφυλιακής λαϊκής δεξιάς.

Πιθανολογείται ότι στο ιδιοκτησιακό του Ολυμπιακού μπορεί να έπαιζε ρόλο και η κινέζικη Cosco και είναι πιθανό να μέτρησαν ευρύτερες στρατηγικές στην περιοχή.Οι διαδικασίες πώλησης έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα και μέσα από τεράστιο και σκληρό όγκο διαπραγματεύσεων. Οι εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν μια εκτόνωση στο πολιτικό σκηνικό χωρίς όμως να είναι φρόνιμο να επικρατεί η προσδοκία ότι αυτή η χώρα θα πάει καλά μόνο επειδή την βοηθάει  ο ξένος παράγοντας. Και ούτε πρέπει να ασπαζόμαστε το δόγμα ότι για όλα τα δεινά φταίει αυτός ο ξένος παράγοντας.

Ο εχθρός είναι η κακή νοοτροπία και η έλλειψη δημοκρατίας. Και η δημοκρατία ποτέ δεν μπορεί να αναπληρωθεί με φτηνά υποκατάστατα ούτε με την αβάντα των γιάνκηδων , ούτε με κινήματα και τα ξοφλημένα αριστερά δόγματα. Το αν οι ΗΠΑ αποκτήσουν ένα ακόμα προτεκτοράτο στην περιοχή το οποίο θα κυβερνάνε με τους ντόπιους που θα δηλώνουν υποταγή στον αφέντη δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει ευημερία και γαλήνη στην χώρα. Η νέα τάξη πραγμάτων που φαίνεται να κυριαρχεί στον τόπο θα κριθεί αποκλειστικά από το αν επιτρέψει να επιστρέψει η δημοκρατία που μέχρι σήμερα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μέχρι να συμβεί αυτό το δίκαιο θα τιμωρεί με τον δικό του τρόπο τους πάντες. Αφέντες και υποτακτικούς.  Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα για τις εξελίξεις.

Αρθρογραφία του εξαιρετικού Παντελή Αναστασίου www.valuebet.gr