Παρασκευή 2 Ιουλίου και περνάμε...

 http://cdn.thebest.gr/media/images/small/khbcbouqxn4bbf3b6f38714.jpg
στην φάση των 8 πλέον ομάδων όπου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το προτελευταίο βήμα πριν τον μεγάλο τελικό. Σίγουρα και τα 4 ζευγάρια των ομάδων είναι εξαιρετικά και νομίζω πως από εδώ και πέρα οι "βουβουζέλες θα σιωπήσουν" μπροστά στο θέαμα που θα απολαύσουμε από τα ματς. Είναι σίγουρο πως η δύναμη θα συναντήσει την τεχνική και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Την σημερινή αυλαία ανοίγουν ένα σπουδαίο ζευγάρι.

 Η Ολλανδία με τις 12 σερί νίκες της σε επίσημα παιχνίδια εθνικών ομάδων και η Βραζιλία, η κάτοχος των 5 τροπαίων και η ομάδα που μάγεψε κατά καιρούς όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη μας. Οι περίφημοι "οράνιε" οι επίγονοι του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ αλλά και του Γκούλιτ πρακτικοί στο ποδόσφαιρο τους, με δύναμη εκεί που χρειάζεται, προικισμένοι με μια ξεχωριστή τεχνική και με πάγια Ολλανδική τακτική των αντεπιθέσεων θα συγκρουστεί με την μαγική "σελεσάο" ίσως την αντιπροσωπευτική ομάδα όλων των εποχών της Λατινικής Αμερικής. Μια Βραζιλία όπου μέσα στον αγωνιστικό χώρο εδώ και 100 χρόνια, μπορεί να σου συγχωρήσει τα πάντα!!! Ένα μόνο δεν συγχωρεί... τον άδειο χώρο της αντίπαλης ομάδας!!! Τελεία και παύλα!!! Ας φροντίσουν οι έμπειροι αμυντικοί της Ολλανδίας τα "περάσματα" εάν θέλουν να πάνε στην παράταση και να ελπίζουν στα πέναλτι μήπως πιάσουν στον ύπνο τον...Ζούλιο Σέζαρ. "AVE Caesar zijn veroordeeld te begroeten" = στα Ολλανδικά... Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!!!

Το βράδυ έχει ραντεβού η Ουρουγουάη με τα προημιτελικά μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Την εκτιμώ αφάνταστα την "σελέστε" απο την εποχή που έπαιζε ο μέγιστος μπαλλαδόρος και εκπληκτικός χαρακτήρας εντός και εκτός γηπέδων ο Φρατζεσκόλι, ένας αρχιτέκτονας όπου μοίραζε τις μπαλιές του με διαβήτη και μοιρογνvωμόνιο. Οι Ουρουγουανοί εμένα προσωπικά με πείθουν σαν ομάδα με την δυνατή και στιβαρή άμυνα της που κρατάει το μηδέν πίσω και δίνει το περιθώριο στους "αστέρες" Φορλάν, Καβάνι και Σουάρες να σφυροκοπούν τις αντίπαλες άμυνες.  Στο ραντεβού θα πάει και η Γκάνα η μοναδική εκπρόσωπος της Αφρικανικής Ηπείρου πια στο Μουντιάλ. Τώρα τι θα πάει να κάνει... δεν ξέρω!!! Ένα είναι σίγουρο...πως απλά θα δώσει το παρόν για 90 λεπτά και μετά θα αποσυρθεί για να πάει στο καλό!!! 

Αργότερα θα ανέβουν στις στήλες τους και οι σημερινές εκτιμήσεις και πονταρίσματα μου φυσικά!!!


Diasim